GALILEO GALILEI - citate


Galileo Galilei, marele savant al secolului al XVI-lea, a avut un interes dezvoltat pentru mai multe domenii precum fizica, matematica, filosofia şi astronomia. Acesta a fost primul care a observat corpurile cereşti prin lentila telescopului său şi a descoperit adevăruri pe care oamenii de ştiinţă de până atunci au ales să le ignore. Una din convingerile lui Galilei este aceea că adevărul poate fi obţinut doar prin experiment şi observaţie, dar alături de aceasta putem adăuga multe alte citate.
Galileo Galilei - citate
1. "Orice adevăr este uşor de înţeles odată ce a fost descoperit. Important este să-l descoperi."(Galileo Galilei)
2. " Nu poţi învăţa pe cineva totul. Poţi doar să-l ajuţi să descopere adevăruri în el însuşi." (Galileo Galilei)
3. " Refuz să cred că acelaşi Dumnezeu care ne-a dotat cu simţ, raţiune şi intelect, a intenţionat să le uităm rostul." (Galileo Galilei)
4. " Soarele, cu toate planetele învârtindu-se în jurul său, depinzând de el, poate totuşi să coacă un ciorchine de strugure de parcă n-ar avea nimic altceva de făcut în întreg Universul." (Galileo Galilei)
5. " Nu am întâlnit niciodată un om care să fie atât de ignorant încât să nu pot învăţa nimic de la el." (Galileo Galilei)
6. " Îndoiala este tatăl invenţiei." (Galileo Galilei)
7. " Măsoară ceea ce este măsurabil şi transformă în ceva măsurabil ceea ce nu se poate măsura." (Galileo Galilei)
8. " Când vine vorba de ştiinţă, autoritatea a o mie de oameni nu valorează cât dovada umilă a unuia singur." (Galileo Galilei)
9. " Acolo unde simţurile ne dezamăgesc, dovezile trebuie sa intervină." (Galileo Galilei)
10. " Biblia îţi arată cum să ajungi în Rai, nu cum funcţionează acesta." (Galileo Galilei

Postare mai nouă Postare mai veche

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...