SHINTOISMUL

Shintoismul este cea mai importanta religie a japonezilor. Shintoismul reprezinta purificarea religiei Japoneze de elemente buddhiste, confucianiste si daoiste si reintoarcerea la religia populara japoneza.
Ce inseamna ShintoShinto inseamna “calea spiritelor” si se afla in complementaritate cu Butsudo-“Calea lui Buddha”. Shinto este religia indigena a Japoniei si are legatura cu divinitatile native (spiritele mortilor familiei, numite "kami"), cu altarele, de la ritualul imparatesc si pana la religia populara.In shintoism se considera ca la inceput au fost energia pasiva si energia activa. Perechea Izanagi si Izanami a dat nastere zeilor naturii si insulelor Japoniei. Miturile japoneze sunt transmise prin viu grai si japonezii acorda o importanta deosebita recitarilor..

Casele de cult in shintoism sunt templele. In acestea nu se accepta podoabele si totul este cat mai simplu. La inceput, templele shinto erau niste locuri ingradite, aflate in mijlocul padurilor sau pe marginea raurilor. Templele shintoiste se numesc miya si in traducere inseamna “sala zeilor”. In religia shintoista venerarea animalelor si copacilor are o semnificatie deosebita. Nu sunt agreate jertfele, iar zeitatilor li se aduc ofrande sub forma de orez, legume si fructe si prajiturele dulci din faina de orez.Religia ShintoShintoismul nu cunoaste o morala strica si nici dogme. Iubirea patriei si cinstirea zeilor sunt respectate cu strictete, iar sentimentul valorilor familiei este esential. Daca ii este patata onoarea, samuraii isi faceau ceea ce este numit de occidentali "hara-kiri", "burta-taie", numit astazi de catre japonezi "seppuku", suicid prin spantecarea pantecului in prezenta unui secundand care sa ii curme rapid suferinta sinucigasului.
Legatura dintre vii si morti este foarte puternica. Sufletele vin sa ii viziteze pe cei vii cu ocazia unei sarbatori ce are loc in perioada 13-16 august.Alaturi de crestinism, daoism, buddhism si confucianism, religia shinto este cel mai des intalnita in Japonia, dar si in Korea.

Postare mai nouă Postare mai veche

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...