CURIOZITATI DESPRE CAINI

Stiati ca:
- Mustatile cainelui sunt sensibile la atingere. Situate pe botul cainelui, deasupra ochilor si sub maxilar, acestea pot detecta cele mai sensibile miscari din aer.
- Potrivit unor studii efectuate recent, cel mai des intalnit nume de caine este Max. Alte nume folosite frecvent sunt Molly, Sam, Zach si Maggie.
-Conform mitologiei grecesti, in momentul in care Ulise revine acasa dupa o absenta de 20 de ani, deghizat in urs, singurul care il recunoaste este cainele lui, foarte batran, Argos, care a dat din coada de bucurie la revederea stapanului, dupa care a murit.
- Potrivit unui studiu efectuat de Asociatia Crescatorilor de Animale din America 33% din proprietarii de caini li se adreseaza acestora cand vorbesc la telefon sau le lasa mesaje pe robot atunci cand pleaca de acasa.
- Aproximativ 1 milion de caini din Statele Unite au fost numiti beneficiarii numarul 1 in testamentele stapanilor lor.
- La sfarsitul melodiei "A Day in the Life", interpretata de formatia The Beatles, Paul McCartney a inregistrat un fluierat ultrasonic perceput numai de caini, pentru ciobanescul lui german.
- "Millie's book", cartea semnata de Barbara Bush, despre cainele ei, un Springer Spaniel englezesc, a stationat pe lista best seller-urilor timp de 29 de saptamani. Millie a fost cea mai populara catelusa "First Dog" din istorie.
- Inainte de implementarea legii din 1978, care ii obliga pe stapanii cainilor din New York sa adune mizeria lasata de animalele lor, aproximativ 40 de milioane de excremente erau depozitate anual pe strazile orasului.
- Pisicile au o memorie mult mai buna decat cea a cainilor. Teste efectuate de cercetatorii de la Universitatea din Michigan au dus la concluzia ca, in timp ce memoria cainilor nu dureaza mai mult de 5 minute, cea a pisicilor se poate pastra pana la 16 ore, acestea depasind din acest punct de vedere maimutele si urangutanii.
- Pisicile pot produce aproximativ 100 de sunete, in timp ce cainii doar 10.
- Pisicile, si nu cainii, sunt cele mai des intalnite animale de casa in America. Exista aproximativ 66 de milioane de pisici si 58 de milioane de caini, in timp ce papagalii ocupa locul al treilea, cu un numar de 14 milioane.
- Contrar credintei populare, cainii nu transpira prin saliva, ci prin pernitele labutelor.
- Basetii sunt cele mai mici rase de caini folositi pentru vanatoare. Corpul lor este foarte aproape de sol, ceea ce le usureaza patrunderea si strecurarea prin tuneluri.
- Descoperita in Egipt acum 5000 de ani, rasa ogarilor a aparut in Anglia inainte de secolul al XIX-lea, cainii fiind crescuti in aceasta tara de aristocrati pentru jocurile de vanatoare cu care isi petreceau timpul.
- Cainii sunt mentionati de 14 ori in Biblie.
- Cainii pot auzi sunete pe care urechea umana este incapabila sa le detecteze. De asemenea, ei percep sunetele aflate la o frecventa mult mai inalta decat limita suportata de urechea omului. Auzul le este atat de bine dezvoltat, incat le serveste drept metoda de orientare mult mai mult decat vazul.
- Ochii cainilor au pupile mari si un unghi de cuprindere vizuala foarte mare, ceea ce le permite sa urmareasca usor obiectele aflate in miscare. De asemenea, cainii vad si atunci cand sursa de lumina este foarte scazuta.
- Cainii au papilele gustative mult mai slab dezvoltate decat la om, astfel incat mirosul este cel care ii ghideaza in alegerea unei mancaruri sau a alteia.
- In monumente, cainele este reprezentat la picioarele unei femei pentru a simboliza afectiunea si fidelitatea, asa cum leul sta la picioarele barbatului, ca simbol al curajului si al maretiei. Multi cruciati sunt infatisati cu piciorul pe un caine pentru a sugera faptul ca au urmat vointa lui Dumnezeu cu aceeasi fidelitate cu care cainele isi urmeaza stapanul.
- Desi cainii nu au la fel de multe papile gustative ca si oamenii (limba lor contine in jur de 1700, in timp ce a omului 9000), acest lucru nu inseamna ca nu pot face diferenta intre mancaruri. Ei au peste 200 de milioane de receptori olfactivi in nas (oamenii au doar 5 miloane), asa ca este important pentru ei ca mancarea sa miroasa bine pentru a avea gust bun.
- Toti cainii, cu exceptia celor care fac parte din rasa chow- chow, au limba roz, in timp ce acestia au limba albastra.
- 1,5 miliarde de dolari sunt cheltuiti anual pentru mancarea de caine, o suma de patru ori mai mare decat cea cheltuita pe mancarea pentru bebelusi.
- Pentru realizarea filmului "Cujo" (1983), regizorul Stephen King s-a folosit de cinci caini St. Bernard, de un cap mecanic si de un om imbracat intr-un costum de caine pentru realizarea personajului al carui nume se regaseste in titlul filmului.
- Pudelii francezi nu sunt originari din Franta. Initial ei erau caini de vanatoare in Europa. Blanurile lor mari ii impiedicau sa inainteze in apa si faceau periatul aproape imposibil, motiv pentru care stapanii lor le tundeau picioarele din spate, infasurandu-le insa gleznele si coapsele, pentru a feri cainii de reumatism. Fiecare vanator isi marca animalul cu o funda legata in jurul gatului, de o anumita culoare, pentru ca grupurile de vanatori sa-si poata deosebi animalele intre ele.
- Imperecherea intre membrii aceleiasi familii face ca 3 din 10 dalmatieni sa sufere de disfunctionalitati auditive.
- Ciorba de caine, specialitate culinara in Koreea, este una dintre cele mai preferate mancaruri, mai ales in sezonul estival, in ciuda protestelor vehemente venite din partea altor nationalitati. Ciorba se presupune ca taie setea din timpul verii, creste virilitatea si improspateaza tenul femeilor.
- Lassie a fost interpretata de cativa caini, in ciuda numelui feminin, deoarece masculii din rasa collie se presupune ca arata mai bine decat femelele in fata camerei de filmat. „Actorul” principal se numea Pal. Personajul Lassie a aparut pentru prima data in 1930, intr-o nuvela cu titlul „Lassie Come-Home”, scrisa de Eric Mowbray Knight. Modelul acestui personaj l-a reprezentat Toots, cainele lui Knight.
- Maria Antoaneta avea un prepelicar pe nume Thisbe.
- Majoritatea stapanilor de caini (94%) spun ca animalele lor ii fac sa zambeasca cel putin o data pe zi.
- Pechinezii au fost animale sacre in China mai bine de 2000 de ani si reprezinta una dintre cele mai vechi rase de caini din intreaga lume.

Postare mai nouă Postare mai veche

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...