Facebook contestat

Comisarul pentru standardele vietii private din Canada a demarat o anchetă socială în cazul a două site-ul din reteaua Facebook .
Ancheta s-a demarat ca răspuns la o serie de reclamaţii cu privire la politicile de confidenţialitate ale site-ului.
Plângerea se referă la un instrument pe care Facebook a introdus la sfârşitul anului 2009 o serie de reglementari care face ca utilizatorii site-ului sa dea review la setările de confidenţialitate ale acestora.
Plângerea pretinde că instrumentul face mai dificilă pentru utilizatorii Facebook gestionarea informaţiilor personale.
"Unii utilizatori Facebook sunt dezamăgiţi de anumite modificări , modificări care  trebuiau să consolideze viaţa privată şi de protecţie a informaţiilor lor personale", a declarat Elizabeth Denham,  comisarul canadian asistent de confidentialitate.
Modificările la setările de confidenţialitate pe care Facebook le-a introdus în decembrie 2009 au fost parţial ca răspuns tot la o anchetă a comisarului pentru informaţii al Canadei la  modul în care site-ul tratează datele cu caracter personal.
În urma investigaţiei sale iniţiale a spus comisarul canadian, Facebook ar trebui să acorde mai mult control asupra membrilor care pot vedea şi căuta actualizări  si detalii, cum ar fi datele de ziua de naştere din retea.
Comisarul de informare a mai spus că unii oameni  simt modificările Facebook ca " date-cheie ", si se simt chiar mai mult expusi acum decât înainte".
În răspuns, Facebook a relatat că a introdus modificări uşor de înţeles şi legale. Acesta a adăugat că a făcut eforturi fără precedent pentru informarea utilizatorii cu privire la modificările şi consecinţele acestora.
"Orice modificări recomandate ca setări de confidenţialitate ale unui utilizator   în mod repetat  nu au fost puse în aplicare până când utilizatorul nu a acceptat aceste modificări", a spus Barry Schnitt, purtatorul de cuvant al Facebook.
"Utilizatorii au obligaţia de a revizui setările finale, după toate modificările şi a amintit că în cazul în care acestea ar putea inversa mai mult sau mai putin datele personale", a adăugat el.
Si in SUA, Facebook se confruntă cu o acţiune in instanta de la Electronic Privacy Information Center, care a depus o plângere cu privire la modificările aduse la Federal Trade Commission.

Postare mai nouă Postare mai veche

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...