IE6 a pierdut suportul Google

Google a început să elimine treptat suportul pentru Internet Explorer 6, browser-ul  identificat drept veriga slabă într-un atac cibernetic pe motorul de căutare. Firma a spus ca de la 1 martie unele dintre serviciile sale, cum ar fi Google Docs, nu ar mai lucra "corect" cu browser-ul. Este recomandat persoanelor fizice şi a întreprinderilor un "upgrade ", cât mai curând posibil". 
Google a ameninţat să se retragă de pe piaţa chineză în urma unor atacuri cibernetice. Hackerii au folosit o breşă în Microsoft Internet Explorer (IE)  pentru a ţinti conturile de Gmail din China ale activiştilor pentru drepturile omului. "Funcţionalitatea cheie " 
În urma recomandarii Google, guvernele francez şi german au sfătuit cetăţenii lor sa treaca la un alt browser, până când problema se va remedia.Microsoft a reacţionat rapid prin actualizarea browser-ul, de aproape trei săptămâni înainte de actualizare de securitate regulate. Cu toate acestea, Google a spus ca are de gând să elimine progresiv sprijinul pentru browser-ul IE6 incepand cu Google Docs şi alte site-uri Google Acesta a mai spus că, drept urmare, unele funcţionalităţi "cheie" ale cererilor  nu vor funcţiona atunci când este utilizat cu IE6. 
Google Docs este răspunsul firmei la produse, cum ar fi Microsoft Office, în timp ce Google Site-uri permite oamenilor sa creeze pagini web. "Web-ul a evoluat în ultimii zece ani, de la pagini simple de text la aplicatii interactive inclusiv video şi voce", a scris Rajen Google Sheth într-un blog post. "Din păcate, browser-ele foarte vechi nu pot rula multe dintre aceste caracteristici noi în mod eficient." Aproximativ 20% din utilizatorii de web încă mai utilizează de nouă ani browser-ul vechi, inclusiv multe departamente guvernamentale din Marea Britanie. Dar dezvoltatorii isi doresc sa elimine browser-ul cât mai curând posibil. 
Campania online Ie6, susţinută de către peste 70 de firme de web , spune că, deoarece browserul nu suporta standardele web moderne si limitează ceea ce dezvoltatorii pot face  este "un regres de web înapoi". Microsoft a declarat că va sprijini browser-ului doar până în 2014. Microsoft a lansat un fix pentru Internet Explorer şi a recomandat ca clienţii sa instaleze cât mai curând posibil alt browser sau sa updateze  la cea mai recentă versiune a browser-ului web pentru "îmbunătăţiri de securitate". Cota de piaţă a Guvernului britanic a dezmintit amenintarea si spune ca nu a existat "nici o dovadă că trecerea  la versiuni mai recente  de Internet Explorer pentru alte browsere va face ca mai mulţi utilizatori sa foloseasca internetul in deplina siguranta". Cu toate acestea, Microsoft a luat o decizie neobişnuită  de a upgrada browsere-le intr-un interval de aproape trei săptămâni înainte de actualizarilede securitate regulate.   Toate versiunile de Internet Explorer vor primi actualizare. Microsoft a recunoscut că stia despre vulnerabilitate ", inca de la începutul lunii septembrie", 2009 şi a avea planificat sa reglementeze problema pana in februarie. Publicitatea negativa a permis rivalilor, precum Firefox sa castige cotă de piaţă. Potrivit Web Analytics StatCounter, Firefox este acum foarte aproape de Internet Explorer (IE) în Europa, cu 40% din piaţă în comparaţie cu parts Microsoft 45%. Pe unele pieţe, inclusiv în Germania şi Austria, Firefox a depăşit deja IE. 
Mozilla, Fundaţia din spatele Firefox, a lansat cea mai recentă versiune (3.6) a browser-ului open-source.

Postare mai nouă Postare mai veche

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...