Fata care se transforma in statuie

Sheila Nammock pare la prima vedere o adolescenta britanica absolut normala. Cu toate acestea, medicii din cadrul Westminster Hospital au diagnosticat-o cu o afectiune extrem de rara care-i transforma treptat corpul intr-o statuie vie.

Sheila, in vrsta de 13 ani, a ajuns la un asemenea grad al bolii inca nu se mai poate imbraca, pieptana sau spala pe dinti fara ajutorul cuiva. Situatia a fost agravata si de o depunere osoasa desupra umerilor, depunere care este foarte dureroasa si care-i limiteaza mult raza de miscare. Sheila sufera de asemenea de alte depuneri osoase in zona gatului si spatelui. Boala de care sufera adolescenta britanica din West London se numeste Fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP), o afectiune stranie care-i osifica muschii si tendoanele, punand-o in imposibilitatea de a se va mai putea misca vreodata.

Pana in prezent au fost diagnosticate cu FOP circa 600 de persoane din lumea intreaga, medicii si cercetatorii declarand ca acesta afectiune genetica este pe moment incurabila. “Pacientii suferinzi de FOP ajung sa posede un adevarat extra-schelet in afara scheletului normal. Acest nou extra-schelet format din muschi si tendoane osificate transforma corpul lor intr-o inchisoare ambulanta, pacienti ajungand intr-un final sa nu-si mai poata misca corpul si membrele” declara Dr. Frederick Kaplan, unul dintre cei mai mari experti mondiali in FOP.

Sursa: Daily Mail

Postare mai nouă Postare mai veche

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...