URSUL PANDA

Ursii panda sunt un tezaur national in China si de aceea este o specie protejata de lege. Chinezii isi numesc iubitii ursi astfel: ” large bear-cats”. Populatia din afara Chinei a fost fascinata de uriasii panda, de cand au fost pentru prima data descrisi de misionarul francez Pere Armand David, in 1869. Acum, cu mai bine de 100 de ani mai tarziu, dragostea intregii lumi pentru ursii panda este combinata cu eforturile internationale pentru a evita ca ursii panda sa dispara.
Ursii panda traiesc pana la 14-20 de ani in salbaticie si pana la 30 in captivitate.Au o greutate de 100 pan la 150 kg, iar masculii sunt cu 10 % mai mari.
Ursii panda sunt considerati carnivori, dar s-au adaptat la o viata bazata pe consumul de bambus. Pot manca si mamifere mai mici, asta in cazul in care le pot prinde. Asemenea celorlalte specii de ursi, uriasii panda sunt curiosi si jucausi, in special cand sunt tineri. Ursii panda au oasele groase si grele pentru statura lor, dar sunt de asemeneasi foarte flexibili, iubind sa fac tumbe. Cu toate ca par niste animale foarte linistite, ursii panda pot behai, rage si marai.

Postare mai nouă Postare mai veche

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...