01.01.2010

Testul Arborelui

Prin desen se pot exprima lucruri despre interioritatea noastra la care limbajul are mai putin acces, in cazul copiilor fiind cu atat mai eficient.
Testul arborelui
In terapia copilului, se folosesc adesea tehnicile proiective, deoarece desenul este o reflectare a procesului de gandire si a modificarilor survenite in constiinta lui. Este o modalitate de a scoate la lumina sentimente, apeland la spontaneitatea si dorinta de joc a copiiilor. 
In 1949, psihologul Charles Koch a elaborat un astfel de test proiectiv, care a cunoscut de-a lungul timpului mai multe variante si modificari. Testul presupune desenarea unui copac. Aparent simpla, metoda poate avea rezultate surprinzatoare. La nivel simbolistic, schema copacului este comparabila cu schema corporala a unui om, iar fiecare element al desenului reprezinta o caracteristica psihica.

Interpretarea testului arborelui
Interpretarea testului incepe prin urmarirea procesului desenarii: de unde incepe sa deseneze, ce sterge, ce accentueaza, unde insista, unde trece cu vederea, daca liniile sunt nesigure sau prea apasate, ce exprima comportamentul non-verbal in timpul efectuarii testului. Dupa o impresie globala asupra desenului, se trece la analiza structurata.
- • In primul rand, se tine cont de dimensiunea acestuia. Un desen mare denota vitalitate, expansiune, pe cand unul mic - timiditate si inhibitie.
- • Trunchiul permite evaluarea gradului de stabilitate emotionala (sensibilitate, vulnerabilitate, susceptibilitate, adaptabilitate). Latimea trunchiului indica la ce pol se situeaza eul, care este trasatura dominanta a personalitatii. Un trunchi subtire este desenat de catre cei care poseda un nivel inalt de sensibilitate, delicatete si rafinament. De asemenea, poate insemna vulnerabilitate accentuata in fata presiunilor exterioare. Latimea exagerata a trunchiului are la baza instictualitatea. Acest tip de trunchi subliniaza o tendinta majora spre impulsivitate si o capacitate redusa de autocontrol. In sfarsit, un trunchi normal se caracterizeaza prin echilibru emotional.
- • Solul constituie modalitatea de afirmare a personalitatii. Linia de baza, de sustinere poate sa fie prezenta sau nu. Prezenta solului confirma o personalitate ancorata in realitate, care nu traieste intr-o lume utopica si prezinta o stabilitate a conduitei. Lipsa lui poate fi interpretata ca incercarea unui sentiment de insecuritate, dezradacinare si neajutorare.
- • Prin evaluarea crengilor se obtin informatii cu privire la doua aspecte ale personalitatii: introversiunea si extroversiunea. Prezenta crengilor transmite o buna relationare cu ceilalti, pe cand lipsa lor pune in evidenta un comportament mai reflexiv, mai prudent.
- • Un copac incarcat de frunze sau fructe implica un anume conflict interior, anumite neregularitati si incomoditati. Analiza se face, bazandu-se pe:
a) partea spre care sunt inclinate: stanga sau dreapta;
b) daca sunt putine sau dese;
c) lungimea si grosimea acestora;
d) feluri/tipuri de frunze.
Cei care interpreteaza testul arborelui urmaresc intre 58 si 177 de indici pentru rezultate finale corecte, de aceea analiza trebuie facuta de un specialist.
Tehnica proiectiva si terapeutica privind caracterul si afectivitatea copilului implica patru nivele: 
- valoarea expresiva a desenului - felul in care copilul trateaza suprafata colii, alegerea formelor si culorilor care exprima aspecte ale starii emotionale;
- valoarea proiectiva, prin stilul general al desenului care exprima anumite dispozitii fundamentale
- valoarea narativa a desenului - prin desen copilul isi dezvaluie interesele, temerile, tensiunile, grijile, gusturile;
- valoarea simbolica, prin interventia unor procese si mecanisme defensive care releva natura
temelor inconstiente.
Pentru ca terapeutul sa-si faca o impresie mai profunda asupra personalitatii copilului, se apeleaza la desenul proiectiv serial. Copilului i se cere sa deseneze ceva anume (o casa, un om, un animal, o floare sau un copac) sau este lasat sa se exprime liber (alegand singur ceeace vrea sa deseneze). Aceasta tehnica presupune urmarea unor sedinte, in general doisprezece. Astfel, se formeaza o relatie terapeut-copil, cel dintai putand conduce copilul spre rezolvarea conflictelor de ordin psihic si spre un proces de vindecare interioara.
Faptul ca solicitam ajutorul psihologului ca sa intelegem mai bine ce se petrece in mintea si sufletul copilului nostru, nu echivaleaza cu ideea eronata a multora ca nu avem capacitatea de a ne educa copilul. De asemenea, nu inseamna ca acesta sufera de o boala psihica grava (nevroza sau psihoza). Copilul are nevoie de caldura parinteasca, de educatie, de intelegere, de rabdare si, la nevoie, si de ajutorul unui om care sa-l readuca pe calea cea dreapta. Terapeutul este cel mai in masura in a ajuta copilul sa invete sa-si depaseasca temerile, frustrarile, angoasele, redandu-i, astfel, libertatea simtamintelor si lumina chipului.
Text: Alina Danciu

Grafologia si personalitatea


A. Aspecte generale despre grafologie si analiza grafologica
Grafologica (tradusa din limba engleza, "Handwriting Analysis") este stiinta si arta analizei personalitatii prin analiza scrisului de mana. Scrisul de mana este un obicei (arc reflex) inconstient. Acest obicei s-a format, in cele mai multe cazuri, in jurul anilor 6-8 ai vietii, in primele clase din ciclul primar, atunci cand am invatat literele si cifrele, cand am invatat sa scriem.
Daca ar fi sa ne aducem aminte de acele momente cand am invatat sa scriem, ne reamintim ca trebuia sa ne gandim la cum anume trebuie sa facem o litera sau alta. De fapt, mai intai am exersat desenand simple bastonase si linii. Abia apoi am inceput sa formam litere si cifre cu acestea. Acest proces a fost unul constient. Ca adulti nu mai ne gandim cum anume trebuie sa facem literele, pur si simplu scriem cursiv, totul petrecandu-se in inconstient - spunem ca scrisul a intrat in competenta insconstienta, este un obicei, un arc reflex, "un program automat" pe care il "rulam".
In cazul scrisului de mana se intampla un lucru foarte interesant. Pe masura ce faceam literele in mod constient, usor-usor inconstientul preia aceasta sarcina de a "desena" pe hartie acele simboluri. Astfel, in acest moment noi, in mod constient, nu trebuie decat sa ne gandim la sensul cuvintelor si mintea inconstienta trimite imediat impulsuri electrice foarte fine catre mana si degetele noastre "spunandu-le" exact cum sa faca simbolurile invatate care denota sensul a ceea ce gandim constient. Astfel, acum scriem fara interventie constienta.
Astfel, scrisul de mana este doar expresia unor miscari musculare deosebit de complexe si fine in acelasi timp (mana, degete). La fel cum putem "citi" un om dupa postura, gestica, mimica si alte "indicii", la fel putem "citi" personalitatea unui om analizand scrisul sau. Cu putin ajutor, acum putem citi multe trasaturi de personalitate din scris - de la stari emotionale simple precum fericire sau tristete, la lucruri intime precum sensibilitate sau frustrare sexuala.
Analiza Grafologica tine atat de medicina cat si de psihologie. In mod cert, Analiza Grafologica este o stiinta empirica prin excelenta. Ea combina un studiu de factori fizici si emotionali in incercarea de a intelege mai bine oamenii. In acelasi timp, nu exista doi oameni la fel pe acest pamant. La fel cum fiecare din noi are o voce diferita, amprente digitale diferite sau aspect fizic diferit, la fel fiecare din noi are un scris de mana diferit de al oricarui alt om.
In Grafologie este usor sa identificam trasaturi de personalitate, emotiile (emotivitatea), trasaturi intelectuale, procese mentale, procese de gandire, energie fizica si psihica - toate aceste lucruri sunt dezvaluite prin scrisul de mana. Un bun analist grafolog poate "depista" la o prima vedere aproximativ 100 de trasaturi de personalitate. Combinand aceste trasaturi, adaugand experienta sa in Analiza Grafologica si psihologie, expertul grafolog poate identifica chiar si 400 de trasaturi de personalitate.
Rata de succes este undeva intre 70 si 95%, uneori mergand pana aproape de 100%, pe aproximativ 100 de trasaturi de personalitate. Aceasta rata de succes de 70-95% provine din faptul ca persoana, ca analist grafolog, nu are inca abilitatea de a citi cu exactitate maxima scrisul. Grafologia nu minte tocmai pentru ca scrisul nu minte! Cel care se poate insela este analistul grafolog care inca nu a atins excelenta. Astfel, Analiza Grafologica este unul dintre cele mai eficiente teste de personalitate.
Oricine din aceasta lume, indiferent de varsta, sex, religie, cultura sau orice altceva poate beneficia din studierea Grafologiei.
La sfarsitul anilor '90, majoritatea companiilor si organizatiilor americane foloseau (si inca folosesc) Analiza Grafologica pentru recrutare si selectie de personal, pentru testarea personalului (testare psihologica) si motivare. "The Wall Street Journal", in 1988, a publicat stirea urmatoare: in Franta, Spania, Olanda si Israel aproximativ 80% din topul celor mai performante 500 de companii foloseau Analiza Grafologica in managementul resurselor umane, avand consultanti analisti grafologi sau chiar avand ca angajati full-time experti in Analiza Grafologica.
Tehnologia in Grafologie este una simpla. Cercetatorii, de-a lungul anilor, au corelat miscarile neuro-musculare cu diversele trasaturi de personalitate observabile la diferiti subiecti. Aceste trasaturi au fost clasificate in patternuri de comportament uman si patternuri de gandire (patternuri mentale). Astfel, fiecare trasatura de personalitate poate fi identificata printr-un anumit pattern neurologic si fiecare persoana care are o anumita trasatura de personalitate are si acel pattern neurologic relevat de micro-miscarile musculare aferente.
Aceste micro-miscari musculare aferente trasaturilor de personalitate si starilor mentale sunt "exprimate" in ceea ce se numeste "limbajul trupului" (body language) si scrisul de mana. Analiza Grafologica este, din acest punct de vedere, stiinta Neuro-Analizei (Neuro-Analysis).
De fapt, Grafologia dateaza de pe vremea Imperiului Roman. In forma sa moderna, Analiza Grafologica este veche de aproximativ 200 de ani. In acest moment este o stiinta atat de exacta incat poti cunoaste aproape in amanunt o persoana care pana acum 30 de minute iti era complet straina!

B.Etapele analizei grafologice a unui text
Scrisul poate fi analizat in 15 minute. Intr-o jumatate de ora un analist grafolog cu experienta poate identifica mai bine de 100 de trasaturi de personalitate. Pentru o analiza cat mai eficienta, textul trebuie sa fie scris lejer, fara a depune prea mult efort. Cele mai bune exmple sunt scrisorile si documentele oficiale.

Cateva din aspectele ce trebuie urmarite in analiza unui text:
• Marimea scrisului
• Stilul liniilor de baza
• Spatirea dintre linii si cuvinte
• Forma literelor
• Unghiul si panta scrisului

Marimea scrisului
In functie de marimea literelor, putem determina urmatoarele tipuri:
1. Scris foarte mic: Scrisul foarte mic indica o perosnalitate artistica. Oamenii cu acest tip de scris intra in detalii in orice fac. In general se specializeaza intr-un singur domeniu. Au un singur scop in viata si nu isi irosesc timpul sau energia in alte activitati.
2. Scris mic: Scrisul mic indica un intelectual si o persoana educata cu un simt ascutit al observatiei. Acesti oameni sunt meticulosi si metodici si se descurca bine in viata.
3. Scris mediu: Aceasta este caracteristica persoanelor metodice si echilibrate cu o minte sanatoasa. Sunt mai potrivite in afaceri decat in acordarea unor servicii. Au capacitatea de a retine mai rapid si se pot descurca mai usor, desi pot avea deficiente educationale.
4. Scris mare: Au o minte activa. Oamenii cu acet tip de scris sunt afectuosi, de incredere si ii pot influenta pe cei din jur. Foarte vorbareti, daca se concentreaza mai mult asupra propriilor actiuni, pot excela usor.
5. Scris foarte mare: Acesti oameni se simt importanti. Nu pot suporta criticile, de aceea au succes intotdeauna.
6. Scris constant, cu litere de aceeasi marime: Este indicatorul unei minti metodice.
7. Marimea literelor descreste: Arata o persoana indemanatica si chiar sireata.
8. Marimea literelor creste: Indica o mare sinceritate a persoanei respective.

Stilul liniilor de baza:
1. Linii drepte: Daca liniile sunt drepte, persoana are multa vointa. Daca sunt perfect drepte, persona poate fi chiar rigida. Daca sunt putin neregulate, persoana are aptitudini in mai multe domenii sau are capacitatea de a le percepe.
2. Panta descrescatoare: Indica un punct de vedere mai pesimist iar persoanele sunt descurajate usor. Daca scrisul are o tenta accentuata in jos, atunci trebuie sa fie atente deoarece pot fi naive. Pot atrage simpatia celor din jur prin afisarea acetor incapacitati. Daca o persoana nu arata bine si scrisul are o pnata abrupta in jos, acest fapt trebuie luat drept avertisment.
3. Panta crescatoare: Oamenii care scriu in acest mod sunt ambitiosi. Sunt, de asemena optimisti. Daca scrisul are o panta ridicata, probabil pot vorbi mult, pot avea prea multa incredere. Daca panta este putin indreptata in sus, atunci e un semn bun. Daca este foarte abrupta, calitatile pot fi exagerate.
4. Linii neregulate: Daca liniile o iau in sus, dar numai spre sfarsitul propozitiei, in special in josul paginii, indica o personalitate puternica. Asemenea oameni sunt curajosi pana la exagerare.
5. Linii „cazatoare”: Daca la sfarsitul unei linii si in josul paginii liniile se indreapta in jos, inseamna ca persoana se supara repede si se ingrijoreaza usor. Este slaba si predispusa la stres.
6. Linii coborate: Linile care coboara in mijloc si se ridica spre sfarsit indica o delasare fata de munca. Acest tip de persoane incep activitati fara tragere de inima, fara nici un scop. Mai tarziu devin entuziaste si termina cu bine.
7. Linii ridicate: Aceste linii se ridica in centru si apoi coboara spre sfarsit. Acest tip de persoane incep munca cu entuziasm, dar se descurajeaza usor si o lasa balta.

Semnificatiile spatierii:
Acesta este un aspect important in analiza grafologica. Demonstreaza cat de important este pentru analist sa aiba mai multe mostre de scris ale unei persoane pentru a determina cat mai exact trasaturile personalitatii individului.
1. Spatiere mica: Daca liniile sunt foarte apropiate una de alta si nu au spatiu intre ele, arata o personalitate confuza, cu foarte multe ganduri ingramadite in acelasi timp in minte.
2. Spatiere normala: Aceste persoane nu se grabesc niciodata. Sunt informali si clari in gandire si in comportamentul zilnic. Sunt echilibrati si corecti in afaceri.
3. Spatiere mare: Foarte multe personalitati au acest tip de spatiere. Sunt metodici, grijulii si inteligenti. Per total, sunt persoane cu un caracter puternic.
4. Scris cursiv: Cand literele fiecarui cuvant sunt legate intre ele, se numeste scris cursiv. Acesti oameni sunt fermi, ies in evidenta, clari si au o atitudine pozitiva. Lucreaza intr-un mod rafinat si sunt perfectionisti. Este marca unui sceptic.
5. Scris spart: Aici, doar cateva litere sunt deconectate. Acest tip de scris indica abilitatea de a judeca caracterul uman. Scrisul lor pare ritmic si implica o gandire uniforma, cu mici sclipiri de inspiratie. Este intr-adevar scrisul oamenilor inteligenti.
6. Scris intrerupt: Aici toate literele sunt scrise separat. Acesti oameni traiesc in propriile iluzii si sunt foarte creativi. Inevitabil este o persoana iubitoare de arta si natura. Nu confundati acest tip de scris cu literele de tipar.
7. Scris mic si inghesuit: Cand cuvintele sunt inghesuite, indica persoane extrem de expresive. Oamenii cu acest tip de scris sunt precauti in probleme privind banii, fac afaceri profitabile si sunt suspiciosi.
8. Scris spatiat intre cuvinte: Cand literele sunt foarte departate, apartin persoanele care sunt expresivi, dar extravaganti. Exhibitionisti, sunt activi din punct de vedere social si dependenti d viata buna. Nu sunt sistematici si sunt in mod normal risipitori. Uita foarte usor si trebuie sa fie atenti in privinta banilor.

Analiza formelor literelor
1. Litere rotunjite: Acest tip de scris are formatiuni rotuinjite. Pare ca persoana a scris lejer. Aceste persoane sunt lenese, capricioase si urasc sa munceasca mult. Au tot timpul din lume sa vorbeasca, dar tot cred ca sunt ocupate. Insa sunt si iubitoare de pace, respecta regulile si aspira la lucrurile bune din viata.
2. Litere tip: Aceste litere sunt dimple si fara decoratii. Scrisul e drept. Persoanele de acest tip sunt meticuloase, muncitoare si practice. Sunt in general ocupate si rezervate.
3. Litere ascutite: Acestea se disting fata de literele tip sau rotunjite. Oamenii care scriu asa sunt pline de viata si energie. Vor sa conduca, dar sunt agresive si isi doresc rezultate imediate. Nu suporta criticile. Daca scrisul este prea ascutit, reflecat o persoana cu interes financiar. Daca sunt moderat scutite, persoana poate fi inteleapta, afectuoasa si experimentata.
4. Litere egale: Daca marimea literelor nu se schimba, indica o perosana foarte grijulie si constienta. Aceste persoane nu-si neglijeazxa datoriile si au grija sa duca la capat orice proiect desfasurat. Sunt in mod normal absorbiti in detalii ale oricarui tip de munca pe care o depun.
5. Litere inegale: Scrisul de acest tip este plin de litere de marimi variate. Aceste perosane sunt de incredere si pot fi indecise. Aleg intotdeauna calea cea mai usoara.
6. Litere care se maresc: Acest tip de scris indica un comportament restrictionat. Aceste perosane sunt doritoare sa se afirme, sa munceasca mult si sa obtina rezultate pe cai cinstite.
7. Litere care se micsoreaza: Acestea arata o personalitate cu tact si prietenoasa. Acest tip de oameni se folosesc bine de relatiile lor. Sunt onesti in toate afacerile.

Semnificatii mai expresive ale ungiului si pantei
Unul dintre cele mai importante aspecte ale grafologiei este unghiul sau panta scrisului persoanei in cauza. Acesta necesita un studiu mai atent caci variatiile mici ascund semnificatii mai adanci.
1. Daca panta este intre 60 si 70 de grade, arata o persoana sensibila, emotiva si cu multa imaginatie. Devine agresiva la cea mai mica provocare si are o natura intensa. Cei din jur trebuie sa fie foarte atenti cu acest tip de persoane avand in vedere cat de usor se entuziasmeaza.
2. Daca panta este intre 70 si 80 de grade, acesti oameni sunt foarte generosi si draguti. Ii pot face pe ceilalti fericiti si asta ii ajuta sa avanseze in cariera. Isi impart fericirea cu cei din jur.
3. Daca panta este intre 80 si 90 de grade, este foarte intalnita. Acest stil este intens folosit si are o tendinta usoara catre dreapta. Indica o natura cordiala si o atitutdine prietenoasa catre ceilalti. Acesti oameni sunt veridici si iau lucrurile usor. Nu este greu sa te intelegi cu acest tip de persoane.
4. Daca panta este de 90 de grade, arata o natura egoista. Aceste persoane sunt analitice si inexpresive, dar pot fi sincere si de incredere. Intotdeauna recunosc obligatiile si se dovedesc a fi buni prieteni.
5. Daca panta este de 100 de grade, indica faptul ca persoana isi aminteste toate lucrurile bune si rele care i s-au intamplat in trecut. Arata o natura supusa si controlabila, care se poate prabusi cand intalneste probleme sau dificultati.
6. Daca panta este la 120 de grade, persoana este rece si plin de sine si nu are respec fata de ceilalti. 
Acum studiati si singuri:

Efectele apei de piramida

Efectul de piramidă a fost descoperit în urmă cu 4.000 de ani de către egipteni şi incaşi, care şi-au îngropat morţii în asemenea zidiri, pe baza constatării că procesul descompunerii este mult încetinit înăuntrul acestora. Ulterior, s-a observat că efectul de piramidă are şi alte influenţe favorabile: încarcă materia cu energii pozitive, stimulează cîmpurile bioenergetice, accelerează procesul regenerării celulare, încetineşte înmulţirea microbilor. Aşa au apărut piramide pentru dezvoltarea intensivă a culturilor vegetale, prelungirea duratei de conservare a unor alimente şi producerea apei de piramidă, "apa vie" cum i se mai spune. Ţinînd apa un timp în interiorul unei asemenea instalaţii, este încărcată cu un surplus de energie şi, într-o oarecare măsură, dezinfectată. Astfel, apa devine un fel de remediu terapeutic, ajutînd în ameliorarea şi chiar vindecarea unor afecţiuni.

Realizarea piramidei este relativ simplă. Se formează din sîrmă de cupru sau aluminiu, cu grosimea de 2-4 mm, un schelet piramidal cu laturile bazei şi muchiile egale, dimensionate în aşa fel încît volumul piramidei să fie de 10 ori mai mare decît cel al apei pe care dorim să o energizăm. Lungimile muchiilor şi laturilor bazei piramidei în raport de cantitatea de apă ce se doreşte energizată sînt următoarele: 35 cm pentru un litru, 40 cm la 2 l, 45 cm la 3 l, 50 cm la 4 l, 55 cm la 5 l, 60 cm la 6 l şi se poate continua cu calculele în acest fel, adăugînd cîte 5 cm pentru fiecare litru. Menţionez că, potrivit cercetărilor pe care le-am efectuat împreună cu regretatul prof.univ.dr. în ştiinţe medicale Ion Pleşca, nu este nevoie de un "stîlp" vertical central care să pornească din vîrful piramidei spre bază, aşa cum susţin unii autori. Un astfel de stîlp este fără folos, ba chiar ar încurca dispunerea vasului cu apă în interiorul piramidei.

Apa supusă transformării trebuie pusă în recipiente de sticlă, ceramică sau lut ars, largi la gură. Acestea vor fi alese în aşa fel încît distanţa de la fundul vasului la suprafaţa apei să depăşească jumătate din înălţimea piramidei. Vom folosi apă curată de fîntînă sau de la robinet. În cazul celei din urmă, trebuie să stea 24 de ore într-un vas pentru eliminarea clorului şi chiar decantarea impurităţilor. Valoarea terapeutică sporeşte dacă întrebuinţăm pentru energizare apă purificată, apă argiloasă, fiartă, plată sau apă distilată. Să nu uităm că, prin acest procedeu, nu sînt neutralizaţi poluanţii chimici, ci, într-o oarecare măsură, doar unele microorganisme.

Înaintea punerii vasului în piramidă, laturile acesteia se orientează pe direcţiile punctelor cardinale. Apa se ţine sub piramidă circa 24 de ore. Vasul poate fi acoperit cu hîrtie sau celofan. Nu vom folosi capace de metal, deoarece deturnează energia captată prin intermediul piramidei. Apa energizată se păstrează în sticle închise cu dop. Valabilitatea este de 2 săptămîni la temperatura camerei şi de o lună, la frigider.

Consumată în locul apei potabile, apa de piramidă stimulează eliminarea toxinelor, activează şi echilibrează metabolismul, fortifică sistemul imunitar, dinamizează circulaţia sanguină şi încetineşte procesele oxidative din organism. Este indicată pentru afecţiuni renale, hepatice, pancreatice şi pulmonare, boli cardiace sau cerebrovasculare, infecţii, îmbătrînire precoce. Pentru tratament se poate întrebuinţa ca atare dar este mai bine să o folosim la prepararea unor remedii, precum emulsia de argilă sau ceaiul medicinal, la pregătirea alimentelor de regim, deoarece le potenţează forţa terapeutică.

Ce inseamna alchimie

În istoria ştiinţei, alchimie (arabă: الكيمياء, Al-chimie), se referă atât la o formă timpurie de investigare a naturii, precum şi o disciplină timpurie filozofica şi spirituala, ambele combină elemente de chimie, metalurgie, fizica, medicina, astrologie, semiotica , misticism, spiritismul, şi de artă. Alchimia a fost practicat în Mesopotamia, Egiptul Antic, Persia, India şi China, în Grecia clasică şi Roma, în civilizaţia musulmană, şi apoi în Europa până în secolul al 19-lea într-o reţea complexă de şcoli şi sisteme filosofice de acum  cel puţin 2500 de de ani.
Alchimia a fost întotdeauna în strânsă legătură cu Hermeticismul, un curent filosofic şi spiritual cu rădăcinile sale in  Hermes Trismegistus, un sincretism egiptean o zeitate greacă legendara Alchemist . Aceste două discipline au influenţat si au dat  naştere  Rosicrucianismului, o mişcare importantă ezoterica a secolului al XVII-lea. În cursul perioadei  modernă timpurie, denumirea alchimie a evoluat în chimie moderna.
Astăzi, disciplina este de interes în principal pentru cercetatorii de ştiinţă şi filozofie pentru aspectele sale mistice, ezoterice, şi artistice. Cu toate acestea, alchimia a fost unul dintre precursorii principali ai ştiinţelor moderne, precum şi numeroase substanţe şi procese de alchimie vechi continuă să fie pilonul chimiei moderne si industriei metalurgice.
Deşi alchimia preia multe forme, în cultura populara, este cel mai des citata în poveşti, filme, show-uri, şi jocuri ca procesul folosit pentru a schimba  plumbul (sau de alte elemente), în aur. De asemenea, o altă formă care i se atribuie alchimiei este  căutarea Piatrei Filozofale, în care să obţine capacitatea de a transmuta metale ieftine, cum ar fi plumbul, în aur ( "chrysopoeia" în limba greacă), sau să creeze un elixir că subvenţie pentru viaţa veşnică.

6 studii despre sex



Ne-am iubit. Ne-am învăţat. Şi am avut unele suspiciuni noastre sexuale confirmat de cercetare ştiinţifică. Iata 6 studii despre sex.
Sexul miroase. Sudoarea unui om miroase diferit atunci când el este excitat - şi femeile pot simti diferenţa între mirosul de sudoare şi cel al problemelor sexuale regulate, conform unui studiu în Journal of Neuroscience.
Retragerea la timp. Într-o lucrare publicată în numărul din iunie al revistei Conception, cercetători au susţinut că retragerea a fost "aproape la fel de eficace ca prezervativul masculin", atunci când e folosita la prevenirea sarcinii (o rată de eşec de 18 la sută, faţă de 17 la sută rată de eşec de prezervative) .
Jocul copiilor. Un studiu de la Universitatea Iowa State a constatat că 25 la sută dintre copii - variind de la vârsta 11 - 16 ani -din gospodăriile cu venituri mici au raporturi sexuale. Media de vârstă a primului act sexual a fost 12.77 ani.
Dureri de creştere. Conform unui studiu de la Universitatea din Torino, prelungitoarele de penis ar putea să funcţioneze - sunt  utilizate pentru a întinde treptat penisului pentru a creşte lungime de  aproape un centimetru.

Urmărirea de placere. Bărbaţii care sunt foarte activi sexual, între 20 si 30 de ani - mai ales cei care se masturbează frecvent - sunt la risc mai mare de cancer de prostată, a declarat cercetatorii de la Universitatea din Nottingham. Scade riscul ca un om de vârstă sa capete boala, cu toate astea nici nivelurile mici de activitate sexuala nu poate sa-l protejeze de boala. 
Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie a lansat noile linii directoare pentru proiectii de cancer de col uterin: Femeile ar trebui să aştepte până la vârsta de 21 pentru a face primul consult pap, şi ar trebui să fie verificate la fiecare trei ani (în loc de anual) în cazul în care au o istorie de rezultate normale de testare .

Unde se poarta centura pantalonilor ?


Modul în care un om poartă pantalonii ne poate dezvălui vârsta lui. Când vine vorba de plasarea turului pantalonilor istoria arată că nu există regula de aur. Acum nu mai trebuie să vezi podoaba capilara pentru a stabili vârsta unui om. Exista un nou mod de a ne da seama cât de in varsta este: Uitaţi-vă la bata pantalonilor lui. Un sondaj de la Debenhams magazin universal  sugerează că centura pantalonilor unui om se ridică şi se încadrează pe tot parcursul vieţii sale. Băieţii tineri pot purta pantaloni pe talia lor naturala, fiind în acelaşi timp îmbrăcati de către părinţii lor, dar în general, acesta nu se întoarce la acest stil,  când  depasesc 20 ani.
Istorie modei arată ca aceasta centura  nu este un  de lucru nou - Creşterea în greutate duce riguros in sus sau in jos turul pantalonilor.
În timpul lui Henry VIII, bărbaţii purtau pantaloni numit "tunuri", a cărui grosime în jurul coapsei a atragea atentia. Primii pantaloni adevarati din Europa de Vest - pantaloons - s-au au fost fabricati cu tesatura de culoare pentru a alungit figura unui om.
Inventia de bretele elastice, în anii 1840 a însemnat că pantalonii au continuat să-si pastreze mersul in sus, cu toate că vestele impiedicau observarea bretelelor.
Dar, chiar şi cu bretele ascunse de ochii curiosi, acest lucru a inaugurat o problemă care continuă până astăzi: Barbatii nu stiu de unde sa poarte pantaloni lor.
Suişuri şi coborâşuri   

"Din punct de vedere istoric, bretelele sunt folosite pentru a ţine pantalonii in timpul mersului", spune Andrew Groves, directorul unui curs de design vestimentar de la Universitatea din Westminster. "Barbatii poarta pantalonii astfel încât să nu le atinga cu adevărat corpul."   La începutul secolului 20, odata cu aparitia de Lounge baggier-costume de stil, talia a scăzut, inaugurandu-se un secol de yo-yoing.
Creşterea în greutate. "După cum moda a accelerat în mod inevitabil sus,  centura s-a mutat în sus şi în jos in functie de sezon", spune Shaun Cole, lector principal în istorie şi cultură, la College din Londra de Moda. În special, "Alexander McQueen's bumsters" (inventatorul pantalonilor scurti)  muzica hip-hop în anii 1980 şi 1990 a influenţat oamenii sa poarte pantaloni  pe solduri lor ... sau chiar mai jos
"Tinerii de astăzi poarta boxeri care se vad cu usurinta dedesubtul pantalonilor", spune domnul Groves. "Ei cred că acestia sunt  [pantaloni lor] în mod normal." Această percepţie a pantalonilor cazuti pe solduti este la rădăcina stilului cool. Dar, conform studiului Debenhams, domnul Cowell, la 50 de ani, este un pic mai batran pentru a purta pantalonii lui acolo. "Doar pare ciudat,", spune domnul Groves. " Moda este de tradiţie, de asemenea. Se impune ca pantalonii fi purtat pe talie "naturale", cea mai ingusta parte a corpului între piept şi şold. Cele mai multe costume sunt concepute pentru O talie naturala sau puţin mai jos, dar jachetele ascund acest fapt. Domnul Cole, spune că forma unui om organism se determină în cazul  vizualizarii taliei lui "" . Bărbaţii care frecventeaza sala de gimnastică şi  de fitness sunt hiper-conştienţi de talia lor naturala. Odata cu creşterea a obezităţii, bărbaţii  nu mai stiu unde sa poarte centura pantalonului,  mai sus sau mai jos de stomac . Aceasta confuzie este, de asemenea, reflectată în sondajul Debenhams ",  cercetare în ceea ce priveste industria de confecţii . Deşi cei mai mulţi bărbaţi ar prefera să stranga centura pe talia lor naturala, sondajul arată că 20% dintre bărbaţii mai în vârstă va ignora forma lor de schimbare a corpului şi poartă pantalonii mai jos de talia lor naturala, mai degrabă, decât cumpere o dimensiune mai mare.  Multi barbati ar putea urma, pur şi simplu indicatiile prietenilor, spune domnul Groves, sau instrucţiunile  unui asistent de magazin. De asemenea, ei pot fi influenţati de moda parintilor si s-o urmeze toata viata. Domnul Groves crede ca neclaritate deciziei asezarii centurii pantalonilor pe silueta va continua la nesfârşit. "Sa vedem persoane in varsta cu turul pantalonilor cazut  nu este plăcut," spune el. "Dar sunt oameni care exagereaza cu pantalonii lor trasi prea sus." Deşi nu există o singură regulă pentru centura în cazul în care un om ar trebui să se decida, domnul Groves ofera un test simplu: "Nu expuneţi şosete sau abdomen." "Atentie la pantalonii care nu acopera cat trebuie din corp" spune el.

Mormantul lui Leonardo da Vinci

ROMA - Legenda lui Leonardo da Vinci este învăluită în mister: Cum a murit? Este ingropat intr-un castel francez  cu adevărat ? A fost "Mona Lisa" un autoportret deghizat?

Oamenii de ştiinţă italieni incearca sa gaseasca cheia pentru rezolvarea acestui puzzle şi spun că încearcă sa obtina permisiunea din partea autorităţilor franceze să sape pana gasesc osemintele de carbon entru a le determina ADN.
În cazul în care craniul este intact, oamenii de stiinta pot raspunde la o întrebare  care a fascinat savanţii şi publicul timp de secole: identitatea Mona Lisei. Isi doresc reconstituirea partilor vitale apoi fizice ale feţei lui Leonardo, apoi sa compare cu faţă zâmbitoare, din pictura, au explicat experţii implicaţi în proiect, citati de  Associated Press.
"Noi nu ştim ce vom găsi în cazul în care mormânt este deschis, am putea  găsiţi doar cereale şi praf", spune Giorgio Gruppioni, un antropolog care participă la proiect. "Dar dacă ramasitele sunt bine păstrate, ele sunt o arhivă biologica care înregistrează evenimente din viaţa unei persoane, şi, uneori,de la moartea lor".
Liderul grupului, Silvano Vinceti, a declarat pentru AP că el intenţionează să grabeasca oficialii francezi responsabili  de situl unde se mentioneaza pretinsa înmormântare de la Castelul Amboise.
Dar entuziasmul Italian poate fi prematur.
În Franţa, exhumarea necesită o lunga procedura juridica, dar mai ales se creeaza şi un precedent   atunci când este implicata o persoană de o notorietate asa de mare, cum ar fi Leonardo.
Jean-Louis Sureau, director al castelului din epoca medievala situat în Franţa pe Valea Loarei, a declarat că, odată ce se va face o cerere oficiala, se va crea si o comisie de experti
Ultimii ani ai lui Leonardo
Leonardo s-a mutat în Franţa, la invitaţia regelui Francis I, care l-a numit "primul pictor la rege." Şi-a petrecut ultimii trei ani de viaţă acolo, şi a murit în Cloux, în apropierea casei de vara a monarhuliu Amboise , în 1519, la vârsta de 67 de ani.
Pretinsul mormant al lui Leonardo da Vinci este situat la Saint-Hubert Capela de la  Castelul Amboise  în vestul Franţei. Locul  de veci, biserica palatul Saint florentin, a fost distrus în timpul Revoluţiei franceze. Se crede ca ar fi fost reinhumat în cele din urmă, în Saint-Hubert Capela  din apropierea castelului.
Pe piatra funerera scrie pur şi simplu, "Leonardo da Vinci".
"Mormântul Amboise este un mormânt simbolic; existenta lui Leonardo acolo  este un mare semn de întrebare", a declarat Alessandro Vezzosi, director al unui muzeu dedicat lui Leonardo în oraşul său natal din toscan Vinci.
Rezolvarea misterului Mona Lisa
Un grup de 100 de experţi implicaţi în proiect, denumit Comitetul Naţional pentru Patrimoniu istoric şi artistic, a fost creat în 2003 cu scopul de a "rezolva marile enigme ale trecutului", a spus Vinceti, scriitor de cărţi despre artă şi literatură.
Se poate argumenta că pictura este cea mai faimoasa din lume. "Mona Lisa" se afla la  Muzeul Louvre de la Paris, unde a atras  8.5 milioane de vizitatori numai anul trecut. Misterul a înconjurat identitatea subiectului din pictura  timp de secole,  speculaţiile variind de la soţia unui negustor florentin la mama copiilor lui Leonardo.
Că Leonardo a pictat "Mona Lisa" ca un autoportret în deghizare este o varianta care a intrigat cercetătorii, dar i-a  şi divizat. Teoriile s-au înmulţit: Unii cred că gustul lui Leonardo pentru practica ghicitului l-ar fi facut să-şi ascundă identitatea proprie în spatele acestui zâmbet naucitor; alţii au speculat că, având în vedere homosexualitatea lui Leonardo , pictura ascune un iubitor de androgin.
Unii s-au folosit de analize digitale pentru a suprapune autoportretul barbos al lui Leonardo  pe "Mona Lisa", pentru a demonstra  trasaturi faciale perfect aliniate.
Dacă se aproba deschiderea mormantului, specialiştii italieni ar putea folosi un aparat de fotografiat miniatural şi un sol-penetrant radar  care produce imagini din spatiul  subteran prin unde radar pentru a confirma prezenţa de oase.
S-ar putea compara ADN cu cel al descendentilor de drept ai lui Leonardo.
Gruppioni a mai spus ADN-ul extras din oase, de asemenea, ar putea fi comparat cu ADN-ul găsit în altă parte. De exemplu, de la culorile intinse pe panza  cu degetul lui, eventual prin salivă. Asta ar sugera ca ADN-ului ar putea fi gasit pe picturile lui, deşi Gruppioni a recunoscut acest lucru af fi foarte greu.
Chiar şi în lipsa unor teste ADN, alte teste ar putea oferi informaţii utile, inclusiv dacă oasele au aparţinut unui bărbat sau femeie, şi dacă acea  persoană a murit tânăra sau bătrâna.
Experţii ar putea descoperi, de asemenea, orice patologie sau alte dovezi de cauza morţii. Tuberculoză sau de sifilis, de exemplu, ar lăsa urme semnificative în structura osoasă, a spus Vinceti.
În cel mai bun  caz - daca craniul este bine conservat - grupul va lua o scanare CAT şi ar efectua reconstrucia fetei, a declarat Francesco Mallegni, un profesor de antropologie, care este specializat in reconstructii  ale feţelor de italieni de renume, printre care si Dante.
Chiar şi în cadrul comisiei, parerile experţilor sunt împărţite in ceea ce priveste identitatea Mona Lisei.
Vezzosi, directorul muzeului, a respins ca "neîntemeiata şi lipsita de sens", ideea că "Mona Lisa" ar putea fi un auto-portret al lui Leonardo.
Cei mai mulţi cercetători cred că femeia poate să fi fost fie o concubină a sponsorului artistului, nobilil florentin Giuliano de Medici, sau Lisa Gherardini, soţia unui bogat negustor de matase, Francesco del Giocondo. Explicatia oficiala este că numele de "Mona Lisa" vine de la soţia acelui comerciant de mătase

Politici ciudate la McDonald's

Instanta a dat castig de cauza unei angajate a  McDonald's din Ţările de Jos care a gresit  pentru ca a dat unui coleg o bucată de brânză pe un hamburger.
Chelneriţă a fost concediata in martie 2009, dupa ce ea a vândut un hamburger la un co-lucrător care apoi a cerut niste brânza ce a fost asezata pe un hamburgher.
Lanţul alimentar a argumentat ca acest hamburger s-a transformat într-un cheeseburger, şi aşa ea ar fi trebuit să plătesc mai mult.Dar instanta din districtul Leeuwarden a decis un doar un avertisment scris pentru angajata.

"Aceasta este doar o felie de brânză" a comentat instanta Leeuwarden
Profiturile McDonald's  au crescut in ultimul an cu 23%.
McDonald's a fost obligat la plata fostei  angajate a  mai mult de 4200 de euro (5.900 dolari; £ 3660), pentru ultimele cinci luni din contractul său.
Lanţul alimentar, au susţinut că, chelnerita - care a fost angajata la o sucursală în oraşul Lemmer - a spart normele de personal care interzic cadouri libere la familie, prieteni sau colegi.
Dar, instanţa a declarat în hotărârea sa scrisa: "concedierea a fost o masura prea severă. Aceasta este doar o felie de brânză," rapoarte de AFP agentie de stiri.

Sticla de whisky de 100 de ani

Una dintre cele mai rare sticle de whisky din lume este de aşteptat să aducă până la £ 6000 atunci când va fi scoasa la licitaţie la Glasgow săptămâna viitoare.
Sticla de Springbank a fost distilata de J & A Mitchell & Co Ltd, în 1900 şi obtinuta în 1927.
Alte marci rare si puternice includ Going Under  Macallan, Dalmore, Talisker, Bowmore şi Highland Park.
In categoria vanzarilor rare intra si whisky-ul de la Auctioneers McTear care este programat pentru a merge mai departe la licitatie la 3 februarie 2010.

Facebook contestat

Comisarul pentru standardele vietii private din Canada a demarat o anchetă socială în cazul a două site-ul din reteaua Facebook .
Ancheta s-a demarat ca răspuns la o serie de reclamaţii cu privire la politicile de confidenţialitate ale site-ului.
Plângerea se referă la un instrument pe care Facebook a introdus la sfârşitul anului 2009 o serie de reglementari care face ca utilizatorii site-ului sa dea review la setările de confidenţialitate ale acestora.
Plângerea pretinde că instrumentul face mai dificilă pentru utilizatorii Facebook gestionarea informaţiilor personale.
"Unii utilizatori Facebook sunt dezamăgiţi de anumite modificări , modificări care  trebuiau să consolideze viaţa privată şi de protecţie a informaţiilor lor personale", a declarat Elizabeth Denham,  comisarul canadian asistent de confidentialitate.
Modificările la setările de confidenţialitate pe care Facebook le-a introdus în decembrie 2009 au fost parţial ca răspuns tot la o anchetă a comisarului pentru informaţii al Canadei la  modul în care site-ul tratează datele cu caracter personal.
În urma investigaţiei sale iniţiale a spus comisarul canadian, Facebook ar trebui să acorde mai mult control asupra membrilor care pot vedea şi căuta actualizări  si detalii, cum ar fi datele de ziua de naştere din retea.
Comisarul de informare a mai spus că unii oameni  simt modificările Facebook ca " date-cheie ", si se simt chiar mai mult expusi acum decât înainte".
În răspuns, Facebook a relatat că a introdus modificări uşor de înţeles şi legale. Acesta a adăugat că a făcut eforturi fără precedent pentru informarea utilizatorii cu privire la modificările şi consecinţele acestora.
"Orice modificări recomandate ca setări de confidenţialitate ale unui utilizator   în mod repetat  nu au fost puse în aplicare până când utilizatorul nu a acceptat aceste modificări", a spus Barry Schnitt, purtatorul de cuvant al Facebook.
"Utilizatorii au obligaţia de a revizui setările finale, după toate modificările şi a amintit că în cazul în care acestea ar putea inversa mai mult sau mai putin datele personale", a adăugat el.
Si in SUA, Facebook se confruntă cu o acţiune in instanta de la Electronic Privacy Information Center, care a depus o plângere cu privire la modificările aduse la Federal Trade Commission.

IE6 a pierdut suportul Google

Google a început să elimine treptat suportul pentru Internet Explorer 6, browser-ul  identificat drept veriga slabă într-un atac cibernetic pe motorul de căutare. Firma a spus ca de la 1 martie unele dintre serviciile sale, cum ar fi Google Docs, nu ar mai lucra "corect" cu browser-ul. Este recomandat persoanelor fizice şi a întreprinderilor un "upgrade ", cât mai curând posibil". 
Google a ameninţat să se retragă de pe piaţa chineză în urma unor atacuri cibernetice. Hackerii au folosit o breşă în Microsoft Internet Explorer (IE)  pentru a ţinti conturile de Gmail din China ale activiştilor pentru drepturile omului. "Funcţionalitatea cheie " 
În urma recomandarii Google, guvernele francez şi german au sfătuit cetăţenii lor sa treaca la un alt browser, până când problema se va remedia.Microsoft a reacţionat rapid prin actualizarea browser-ul, de aproape trei săptămâni înainte de actualizare de securitate regulate. Cu toate acestea, Google a spus ca are de gând să elimine progresiv sprijinul pentru browser-ul IE6 incepand cu Google Docs şi alte site-uri Google Acesta a mai spus că, drept urmare, unele funcţionalităţi "cheie" ale cererilor  nu vor funcţiona atunci când este utilizat cu IE6. 
Google Docs este răspunsul firmei la produse, cum ar fi Microsoft Office, în timp ce Google Site-uri permite oamenilor sa creeze pagini web. "Web-ul a evoluat în ultimii zece ani, de la pagini simple de text la aplicatii interactive inclusiv video şi voce", a scris Rajen Google Sheth într-un blog post. "Din păcate, browser-ele foarte vechi nu pot rula multe dintre aceste caracteristici noi în mod eficient." Aproximativ 20% din utilizatorii de web încă mai utilizează de nouă ani browser-ul vechi, inclusiv multe departamente guvernamentale din Marea Britanie. Dar dezvoltatorii isi doresc sa elimine browser-ul cât mai curând posibil. 
Campania online Ie6, susţinută de către peste 70 de firme de web , spune că, deoarece browserul nu suporta standardele web moderne si limitează ceea ce dezvoltatorii pot face  este "un regres de web înapoi". Microsoft a declarat că va sprijini browser-ului doar până în 2014. Microsoft a lansat un fix pentru Internet Explorer şi a recomandat ca clienţii sa instaleze cât mai curând posibil alt browser sau sa updateze  la cea mai recentă versiune a browser-ului web pentru "îmbunătăţiri de securitate". Cota de piaţă a Guvernului britanic a dezmintit amenintarea si spune ca nu a existat "nici o dovadă că trecerea  la versiuni mai recente  de Internet Explorer pentru alte browsere va face ca mai mulţi utilizatori sa foloseasca internetul in deplina siguranta". Cu toate acestea, Microsoft a luat o decizie neobişnuită  de a upgrada browsere-le intr-un interval de aproape trei săptămâni înainte de actualizarilede securitate regulate.   Toate versiunile de Internet Explorer vor primi actualizare. Microsoft a recunoscut că stia despre vulnerabilitate ", inca de la începutul lunii septembrie", 2009 şi a avea planificat sa reglementeze problema pana in februarie. Publicitatea negativa a permis rivalilor, precum Firefox sa castige cotă de piaţă. Potrivit Web Analytics StatCounter, Firefox este acum foarte aproape de Internet Explorer (IE) în Europa, cu 40% din piaţă în comparaţie cu parts Microsoft 45%. Pe unele pieţe, inclusiv în Germania şi Austria, Firefox a depăşit deja IE. 
Mozilla, Fundaţia din spatele Firefox, a lansat cea mai recentă versiune (3.6) a browser-ului open-source.

Barack Obama - 1 an

Preşedintele Barack Obama a marcat primul său an în funcţie la 20 ianuarie. Acum un an primul preşedintele african American a depus jurământul, cu mare fast si asteptari marete. Preşedintele Obama a intrat în functie cu un mandat de schimbare şi a promis multe lucruri pentru intreaga planeta. El va lucra pentru a scoate în Statele Unite şi întreaga lume din recesiune. El a sperat să pună capăt războiului din Irak şi sa câştige războiul din Afganistan. El a vrut să cimenteze relaţiile cu aliaţii SUA şi sa înceapa un dialog cu duşmanii ei. El a promis de asemenea să închidă închisoarea controversat de la Guantanamo Bay, Cuba.
Cum a făcut? VOA privit înapoi si a realizat un program de televiziune speciale, "Obama: Primul an", 20 ianuarie, 2010.

Superstitiile din viata noastra

Superstitiile ne conduc viata dintotdeauna. Imaginatia ne-a facut sa inventam tot soiul de napaste care se vor abate asupra noastra daca facem niste banale gesture cotidiene.

Multe popoare considera numarul 13 ca fiind blestemat. In cadrul cartilor de Tarot, folosite pentru prezicerea viitorului, cartea care poarta numarul 13 este intitulata "Moartea". Se zice ca numarul 13 este considerat ca aducator de nenorociri pentru ca la Cina de apoi au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, inainte ca Mantuitorul sa fie crucificat.

Putini oameni au curajul sa cheme la masa 13 musafiri. In mitologia scandinava, se spune ca 12 zei s-au adunat la o sarbatoare atunci cand un al 13 zeu, Loke, a venit si el. Se zice ca Loke l-a omorat, dupa masa, pe Balder, cel mai iubit dintre zei.

Ziua de 13
Toate zilele de 13 ce pica in calendar intr-o vineri sunt considerate, de asemenea, aducatoare de nenorociri, boala, ghinion, si efectele vor fi cu atat mai dezastruoase daca 13 martie pica intr-o vineri.
De aceea, unele persoane evita sa foloseasca cifra 13 pentru a desemna zilele din calendar, numerele de strazi sau de apartament, folosind mai degraba numarul 12 bis.

  • Nava britanica Friday the 13th a plecat in prima sa calatorie pe mare intr-o zi de vineri, 13. Din acel moment nava a disparut, iar nimeni nu stie nimic de ea.
  • Misiunea ratata a navetei spatiale Apolo 13, lansata la orele 13:13, pe 11 aprilie 1970 este considerata si ea o intamplare nefericita care a avut la baza cifra 13.
  • Explozia rezervorului de oxigen a navetei a avut loc pe 13 aprilie, iar oamenii de stiinta au insumat data lansarii si au obtinut din nou aceeasi cifra, urmarita de ghinion.
  • Exista spitale in intreaga lume care nu au nici un salon cu numarul 13.
  • Frica pentru ziua de vineri, 13, este o fobie, denumita de stiinta triskaidekafobia.
  • Celebrul hot Butch Cassidy, care jefuia trenurile si bancile, s-a nascut intr-o zi de vineri, 13 aprilie 1866. In aceeasi zi s-a nascut si Fidel Castro, dar in anul 1926.
  • Fostul presedinte Franklin D. Roosevelt nu a calatorit niciodata intr-o zi de vineri, 13. Mai mult, el nu a invitat 13 oaspeti la masa niciodata si nici nu a organizat vreun festin in aceasta zi.
  • Istoria a consemnat frica pe care atat Napoleon cat si Herbert Hoover au avut-o pentru cifra 13 si au evitat-o atat cat au putut.
  • La Paris, nici un colectiv de chelneri nu numara 13 angajati. Intotdeauna sunt fie 12, fie 14.
  • Scriitorul Mark Twain a fost invitat la o cina impreuna cu alte 12 persoane. El a povestit apropiatilor sai a doua zi ca a fost o seara cu ghinion pentru ca gazdele au avut doar 12 meniuri.
  • Cel de-al 28-lea presedinte al Statelor Unite, Woodrow Wilson, a spus ca numarul sa norocos este 13. Intr-o zi de vineri, 13, el a suferit un infarct si a fost la un pas de moarte in timp ce se afla intr-o vizita in Franta.
  • Potrivit numerologilor, numarul 13 aduce ghinion pentru ca s-a aflat intotdeauna in umbra celebrului 12. El si-a castigat faima denumind cele 12 luni ale anului, 12 semne zodiacale, 12 Zei ai Olimpului, 12 minuni ale lui Hercule sau tot atatia apostoli ai lui Isus.
  • Sigiliul de pe spatele bancnotei de un dolar este format dintr-o piramida de 13 nivele. Stelele de deasupra capului vulturului de pe aceeasi bancota sunt si ele tot 13 la numar

Zilele sapatamanii
  • Se zice ca martea aduce ghinion.
  • Daca primesti bani de luni, vei primi toata saptamana.
  • Daca vei cheltui bani de luni, toata saptamana va fi la fel. Se zice ca asa cum incepi saptamana, asa vor fi mai toate zilele.
  • Ca sa ai noroc tot anul, poarta haine noi de Paste.
  • Nu-ti taia unghiile vinerea sau duminica. Aduce ghinion.
  • Nu incepe niciodata o calatorie vinerea, altfel vei avea parte de ghinion. Nu incepe niciodata sa iti confectionezi o haina vinerea, decat daca o poti termina tot in acea zi.

Cum ne tradeaza corpul viitorul
  • Daca ti se imbujoreaza si iti ard obrajii fara motiv, se zice ca cineva vorbeste despre tine.
  • Daca pieptenele iti cade pe jos anunta mari dezamagiri.
  • Daca te mananca urechea dreapta, cineva te vorbeste de bine. Daca te mananca urechea stanga, te vorbeste de rau.
  • Daca te mananca nasul, anunta suparare. Dar mai exista si varianta ca daca te mananca nasul, cineva vine sa te vada. Daca te mananca nara dreapta, vine o fata, daca e nara stanga, vine un baiat.
  • Daca te mananca buzele in ziua respectiva vei fi sarutat.
  • Daca ti se zbate ochiul drept, anunta curand o nastere in familie. Daca ti se zbate ochiul stang, anunta deces sau o mare dezamagire.
  • Daca iti cade o geana, pune-o in palma si arunc-o peste umar in timp ce iti pui o dorinta. Daca geana zboara, atunci dorinta se va implini.
  • Daca te mananca talpa de la piciorul drept, se anunta o calatorie.
  • Daca te mananca palma dreapta, dai bani in curand. Daca te mananca palma stanga, vei primi bani.
  • Un cascat este semn ca un pericol este pe aproapa.Pune mana la gura cand casti pentru ca odata cu cascatul, poate iesi si sufletul.

Groaznica noapte
Noaptea, prin misterul cu care invaluie totul, a dat nastere intotdeauna la numeroase temeri si superstitii, dar care nu tin neaparat de intunericul asociat cu noaptea, ci mai ales cu timpul de dupa apusul soarelui. 
  • Se zice ca nu e bine sa iti tai unghiile seara, pentru ca iti scurtezi viata.
  • Nu fluiera noaptea, dupa apusul soarelui, pentru ca poti chema spiritele rele. Daca iti auzi numele strigat noaptea, nu te intoarce, pentru ca efectele pot fi catastrofale.
  • Nu sta in fata oglinzii pe intuneric.
  • Nu arata cu degetul catre luna pentru ca vei ramane fara degete.
  • Umbrela, oglinda si matura - mari blestematii
  • Nu e bine sa deschizi umbrela in casa. In vechile timpuri, oamenii foloseau umbrela numai pentru a se proteja de soare, dar acum umbrela este utilizata mai ales pentru a ne proteja impotriva ploii. Din cauza ca umbrelele au fost mai mult legate de simbolul soarelui si din cauza formei lor circulare, asemanatoare soarelui, este de rau augur deschiderea unei umbrele intr-un loc intunecat sau umbrit, cum ar fi in interiorul casei.
  • Mai mult, si daca daruiesti cuiva o umbrela e un cadou cu ghinion. Tot semn rau este daca umbrela iti cade din mana pe podea.
  • Se spune ca spargerea unei oglinzi e un lucru ingrozitor, pentru ca sapte ani de nenorociri se vor abate peste tine. Probabil, motivul vine din credinta stramoseasca privind faptul ca sufletul omului salasluieste in oglinda, si odata sparta oglinda, si sufletul omului este distrus, condamnandu-l pe om la o moarte timpurie, fara a avea mai apoi sansa de a intra in rai.
  • Exista totusi metode de a evita consecintele catastrofale ale spargerii unei oglinzi? Desigur. Trebuie sa culegi cu grija toate cioburile si sa le arunci intr-un rau. Doar asa ghinionul va fi spalat.
  • Aduce ghinion sa-ti vezi chipul intr-o oglinda la lumina lumanarilor.
  • Oglinzile trebuie acoperite cu ceva in timpul furtunilor pentru ca se spune ca atrag fulgerele.
  • Daca o oglinda cade si se sparge, cineva din acea casa va muri curand.
  • E semn de ghinion sa primesti in dar o oglinda.
  • Nu sprijini matura de pat. Toate spiritele rele pe care ea le-a adunat, se vor refugia in pat. Daca arunci afara pe usa gunoiul maturat dupa ce s-a inserat, un strain va veni in vizita.
  • Daca cineva care matura podeaua, iti atinge cu matura picioarele, vei ramane necasatorit toata viata.
  • Cand te muti in alta casa, nu lua cu tine matura veche, ca sa nu-ti cari necazurile la noua locuinta. Arunca matura veche si ia-ti una noua.
  • Ca sa previi o noua vizita a cuiva care nu ti-a facut placere, imediat dupa ce a plecat, matura camera in care a fost.
  • Daca o pisica neagra merge pe aceeasi directie cu tine, este semn de noroc; daca iti intersecteaza directia de mers, vei avea ghinion.
  • Tine pisica departe de noul nascut, pentru ca acesta ii "fura respiratia" copilului.
  • O pisica la bordul unei nave aduce cu noroc. Daca visezi pisici, in general este de rau augur si prevesteste o periada plina de ghinioane. Daca visezi pisici care te ataca, acestea prevestesc dusmani, dar daca in vis reusesti sa scapi, vei reusi si in viata si norocul iti va zambi din nou.

Superstitii despre pantofi
  • Barbatii trebuie sa tina minte ca nu e bine sa daruiasca iubitelor sau prietenelor lor pantofi, decat in cazul in care doreste sa o ceara in casatorie, deoarece femeia va intelege prin acest gest o cerere de a merge alaturi de el pentru toata viata. Daca nu are acest interes - de a o cere in casatorie - acelasi cadou poate atrage despartirea.
  • Sa nu-ti pui pantofii pe masa pentru ca aduc ghinion: te vei certa cu iubita si vei fi chiar in pericol de a-ti pierde slujba. Aduce ghinion si sa-ti lasi pantofii rasturnati.

Cele mai ciudate superstitii
  • Daca-ti intra in casa o albina, vei avea foarte curand un oaspete. Daca omori albina, vizita va fi una neplacuta si te va urmari ghinionul toata ziua. Un roi de albine care se aseaza pe o casa vesteste ca acea casa va fi mistuita de un incendiu.
  • Sa vezi o ambulanta aduce ghinion daca nu te ciupesti imediat de nas sau daca nu iti tii respiratia pana ce vezi un caine negru sau maro.
  • O broasca aduce noroc casei in care intra. O broasca uscata, purtata intr-o punguta, te fereste de epilepsie.Daca o broasca raioasa iti taie drumul, e semn ca iti vei intalni alesul/a in aceeasi zi.
  • Asculta din ce directie latra cainii si de acolo va veni viitorul tau sot.
  • Daca la un examen vei scrie cu acelasi creion cu care te-ai pregatit pentru examen, creionul isi va aminti raspunsurile.
  • Daca scapi foarfeca, inseamna ca iubitul/iubita te-a inselat.
  • O ghinda in fereastra va tine trasnetul departe de casa ta.
  • O pana de lebada introdusa in perna sotului, iti va asigura fidelitatea lui.
  • Daca te casatoresti in Mai, viata iti va fi grea si plina de amaraciuni.
  • 3 pescarusi zburand pe deasupra capului tau anunta o moarte in familia ta in scurt timp.
  • Ca sa ai toata ziua noroc la pescuit, arunca inapoi in apa primul peste pe care il prinzi. Daca numeri pestii pe care i-ai prins, in acea zi nu vei mai prinde niciunul.
  • O potcoava agatata pe usa de la intrare, aduce noroc in casa. Reprezentarea unui cal in dormitor, te pazeste de cosmaruri.
  • Rochia unei fete care se ridica, indica ca iubitul ei se distreaza.
  • Daca versi sare, te va urmari ghinionul in cazul in care nu arunci imediat un pic de piper, peste umar, exact in ochii demonului care asteapta sa-si faca treaba.
  • Aduce ghinion sa treci pe sub o scara.
  • Cand vacile isi ridica cozile, este semn ca va ploua.
  • O ceapa taiata pe jumatate si pusa sub patul bolnavului il va ajuta pe acesta sa lupte cu febra si cu efectele date de otravire.

Ghicitul in cafea

PREGATIREA CAFELEI
In cafea putem citi soarta omului .Temperamentul,destoinicia profesionala si trasaturile caracteristice din nastere,chestiuni sentimentalr,accidente,boli in viitor ca si fapte din trecut.Ca sa putem ghici in cafea,trebuie mai intii sa facem o cafea ceva mai mare ca una obisnuita .Umplem o ceasca cu apa,o turnam intr-un ibric ,punem 2 bucati de zahar si 2-3 lingurite de cafea dupa marimea cestii.E bine sa fierbem cafeaua la flacara mica.Cind cafeaua fierbe ,persoana careia ii ghicim trebuie sa se gindeasca la ce-o intereseaza mai de aproape.In timpul fierberii se formeaza in ibric o multime de figuri pe care le putem usor distinge ,ca de pilda:
*UN DEAL-ceea ce inseamna ca persoana careia ii ghicim va ajunge in scurt timp la o inaltime financiara sau morala.
*O GROAPA-e semn de decadere.
*LINGA GROAPA SE FORMEAZA PUNCTE MICI DIN CAIMACUL CAFELEI-inseamna ca aceasta persoana va suferi o pierdere financiara.
*IN CAIMACUL CAFELEI SE ARATA O PERSOANA STIND CULCATA-inseamna ca o boala o pindeste.
*ALBINA-inseamna belsug si munca spornica.
*UN GRUP DE ALBINE NELINISTIT-inseamna gelozie,izbinda in afaceri sau dragoste urmata de ruptura,
*UN CAP DE CIINE-inseamna ca persoana careia i se ghiceste are un dusman foarte inversunat.

DESTINUL ESTE IN CEASCA
Dupa ce este gata ,cafeaua trebuie turnata intr-o ceasca si bauta foarte incet.Persoana careia i se ghiceste trebuie sa se gineasca la ce o intereseaza.Dupa ce a baut pina ce a lasat putina cafea si zatul,ceasca se intoarce ,dar mai intii e invirtita ca zatul sa se poata depune pe peretii cestii.Lasam apoi ceasca intoarsa cu fundul in sus pe farfurioara.Se lasa cam 5 minute,adica pina ce zatul s-a uscat si nu se scurge de pe ceasca.Atunci luam ceasca si ghicim dupa figurile ce s-au format in ceasca din zat.Farfurioara cu cafea si cu zatul ce s-a scurs din ceasca se invirteste putin in palma ca sa putem ghici din figurile formate pe farfurioara.Ce inseamna anumite parti ale cescutei?
-Fundul cescutei-va arata starea sufleteasca a persoanei ,de pilda ,daca fundul cestii va fi negru-adica zatul strins formind o negura ,inseamna ca persoana careia ii ghicim e foarte bine dispusa.Daca fundul cestii nu-i nici intunecat ,nici luminos ,inseamna ca starea sufleteasca e potrivita.Daca pe fundul cestii se formeaza o rotocoala mica,tare neagra si de jurimprejur se limpezeste ,atunci momentan starea sufleteasca e proasta ,dar in scurt timp se va schimba in bine Va avea o mare multumire sau bucurie sufleteasca .Daca din potriva ,la ijlocul cesti e o raza mica de soare inconjurata ca de un nor negru ,sau de nori negri ,atunci inseamna ca acea persoana se gaseste momentan intr-o stare sufleteasca foarte buna si ca in curind ,daca e numai un nor ,va avea un singur necaz,iar daca sint mai multi nori ,mai multe necazuri si din diferite parti.Daca linga norul format ,putem distinge din zat ca o silueta de persoana,atunci putem sti de unde e de asteptat acest necaz.De pilda,daca se profileaza silueta unui tinar,daca e brun se va forma din zat ;iar daca e blond o silueta alba.Daca e inalt,o silueta mai inalta ;daca e marunt,una mai mica.Daca e vorba de sileta unei femei,atunci se formeaza o siluta de femeie.Si tot asa,daca e bruna se formeaza in negru siluete,iar daca e blonda in alb.O femeie cu parul deschis se formeaza cu parul amestecat cu puncte de zat.Daca e vorba de un copil,se profileaza silueta unui copil;iar daca e vorba de un batrin,vom vedea silueta sau capetele unor batrini.E de ajuns si silueta unei persoane ,spre a ne putea da seama despre ce e vorba.Daca acest necaz provine de la o veste ,vom vedea forma unei pasari.Pasarea inseamna totdeauna veste.Daca e o veste buna ,pasarea va fi linga raza de soare sau va forma silueta unei pasari albe,Daca e vorba de o veste rea ,pasarea se va forma neagra sau alba linga nori negri.Daca in fundul cesti ,la incheietura ei,se formeaza ca un inel alb,atunci inseamna o schimbare mare in felul de viata.Daca e vorba de persoane tinere ,acest inel alb e inelul logodenei,ceea ce inseamna ca persoana in cauza se va logodi in curind.Uneori acest inel alb ,daca nu e complet inchis ,inseamna o mutare ca:in alta casa,in alt oras,in alta tara.Cind nu-i in preajma timpului mutatului,atunci e vorba si de o schimbare de serviciu(profesiune)Partea dinspre toarta cestii inseamna tot ce se va intimpla in casa sau ce s-a petrecut in casa.Incepind din susul cestii si mergind pina jos la fundul ei ,iar partea cealalta a cestii inseamna tot ce se petrece in afara casei.O dunga alba inseamna drum .Daca porneste de la toarta cestii ,inseamna drumuri ce se vor face.Drumurile vor fi asa dupa cum sint marcate,mai mici sau mai mari.Cele mici inseamna drumuri in oras,iar cele mari calatorii mai indepartate .Uneori aceste linii sint formate din zat negru ,ceeace inseamna ca aceste drumuri vor fi cu necazuri.Cind la marginea acestor linii negre sint pomi,atunci inseamna ca persoana despre care e vorba va pleca necajita si va avea bucurii in urma acestui drum ,sau alte drumuri .Pomii inseamna totdeauna bucurie,avutie.Daca din zatul cafelei s-a format un ciine care sta linistit ,atunci este vorba despre o persoana credincioasa .Daca se formeaza capul sau forma unui ciine care latra ,e vorba de un dusman care defaima persoana careia i se ghiceste.Daca insa ciinele sta ca si cind ar vrea sa muste ,atunci persoana careia i se ghiceste trebuie sa bage bine in seama ,caci e vorba de un dusman care-l pindeste sa-i faca un mare rau si care sta sa-i aplice o lovitura dureroasa .Daca in cafea se arata multe animale ,asta inseamna izbinda ,cistiguri.Forma unei pisici ne arata o persoana prefacuta si lingusitoare ca o pisica.Daca sta linistita ,nu-i pericol .Daca sta cu gherele scoase e vorba de o persoana foarte periculoasa ,de un taler cu doua fete ,care in fata te linguseste ,iar cind poate e gata sa-ti faca cel mai mare rau.Legatura dintre o forma si alta trbuie sa o facem noi ,dupa cum se vede in ceasca.Trebuie insa sa se stie ca toate aceste profiluri sint foarte mici.Trebuie sa fim extrem de atenti sa observam aceste figuri,findca uneori sint nespus de mici.

INTERPRETAREA FIGURILOR

Linii mici de tot inseamna si zile
*CIND SINT LA RIND UNA-DOUA-TREI SAU PATRU LINII-inseamna ca anumite lucruri se vor intimpla,dupa 1-2-3 sau 4 zile dupa numarul liniilor
*FORMAREA UNOR LITERE-inseamna inceputul anumitor nume ,ca de exemplu un S mare poate fi inceputul numelor:Stroe,Simion etc.Daca sint doua initiale mari ,atunci e vorba si de nume si de prenume.
*FORMAREA ANUMITOR CIFRE CA 1, 2, 3 etc-inseamna tot zile ;cind stau in extremitatea toartei cestii ,inseamna mai departe de casa,atunci e vorba de saptaminii;iar cind sint departe de tot de toarta cestii,atunci e vorba de luni.
*MAI MULTE CIFRE LA UN LOC-inseamna cistig la loterie
*PERSOANA CE SADE PE PERNA-e vorba de un bolnav.
*PERSOANA INTINSA PE CATAFALC-vesteste moartea.
*CAL-inseamna petitor.Doi cai ,petitori care dau zor.Doi cai si o caleasca ,nunta.
*MULTE PERSOANE STRINSE LA UN LOC-daca stau intr-o hora inseamna petrecere.Daca se formeaza o adunare,ale caror persoane stau cu capetele plecate ,atunci e vorba de o adunare intristata.
*DACA IN CAFEA APAR PANORAME CA CIRC,SAU O SCENA-atunci inseamna participare sau la un spectacol teatral sau la un cinematograf.Cind apare o persoana care sta la o tribuna ,vom asista la o conferinta.Cind apare siluta unei persoane care pare a cinta ,atunci e vorba de un concert,la care persoana in cauza va asista .
*FORMAREA UNUI MUNTE-inseamna ca e vorba de o marire.Daca pe munte e o prapastie ,atunci e vorba de un pericol iminent.Uneori e chiar vorba de o ruina.Evorba desigur de persoana careia i se ghiceste,daca acest lucru se vede in partea dinspre toarta cestii.Uneori e o prapastie si o silueta pe marginea ei care trage aceasta siluieta ,atunci inseamna ca o persoana sincera va salva de la un pericol pe acea persoana careia i se ghiceste.Orisice lucru in afara de toarta cestii nu priveste numai persoana careia i se ghiceste ci si persoane inrudite sau apropiate ,fiind vorba si de prieteni.Daca vedem in cafea o prapastie in departare ,atunci e vorba de un pericol indepartat
*BISERICA-inseamna mingiiere,liniste sufleteasca,la tineri,cununie.
*GALEATA PLINA-paguba nu tocmai mare,gasirea unui lucru pierdut
*GALEATA GOALA-pierdere mare,regasirea unui lucru pierdut sau care a fost furat
*ADAPOST-cistig,capatarea unei prietenii.Poate insemna si maritis cind e vorba de o fata .Toate acestea,daca se arata in partea toartei cestii,se vor infaptui dupa scurt timp.Daca nu ,dupa un timp ceva mai indelungat.
*UN FRUCT-marul-patima puternica ,placere,sanatate;piersica-sanatate si patima,dar mai cumpatate.
*O STICLA-dorinti rele,nesanatoase,chiar vicioase .Patima bauturii.Uneori avind ca urmari necazuri ,boala.
*FLORI-bucurii.Margaritarele,placeri modeste.Trandafiri,bucurii mari.Floare de salcim,societate proasta de care trebuie sa te feresti.
*ACCIDENTE DE AUTOMOBIL-ce se arata inspre partea cestii,inseamna cel mai repede necaz.Accidentele de locomotie,unde se vede si silueta persoanei careia ii ghicim ,inseamna ca persoana interesata trebuie sa fie precauta la viteza vehiculelor in care merge spre a evita o nenorocire.Sa fie foarte prudenta.O nenorocire o pindeste.
Poate fi insa inlaturata prin masuri de prudenta.Daca mai departe de toarta cestii de cafea neagra se arata un accident,atunci inseamna bogatie neasteptata.Poate fi si o mostenire in urma mortii unei persoane apropiate sau chiar mai departate.Totusi e semn bun ,daca se vede chiar o silueta ,dar aceasta ceva mai departe de locul produs de ingramadeala unde ni se arata accidentul.
*FIGURA ACROBATI-dragoste aducatoare de neplaceri ,chiar primejdii multe
*OAZA-speranta
*DESERT-un gol sufletesc se va intimpla in curind
*ACTORI-inseamna minciuni,fatarnicie,inselaciune.Chiar daca sint numai capete de actori ,adica figuri schimonosite ,ba uneori caricaturi sau siluete imbracate demodat sau in alt soi de imbracaminte ;poate chiar din alta epoca.
*DOUA PERSOANE STIND DE VORBA-o intilnire si p convorbire placuta .Stringerea de miini intre doi prieteni-intilnirea unei persoane foarte sincere .
*SILUETA UNUI TINAR-placeri usoare sau bucurii cimpenesti.Uneori poate fi si una si alta
*VULTUR-inseamna curaj.Depinde de unde se arata forma vulturului ;daca e la toarta cestii ,inseamna ca persoana careia ii apartine are curaj deosebit.Daca vedem un vultur linga o litera sau linga silueta unei persoane ,atunci e vorba despre persoane cu acea initiala sau silueta aceea.Vulturul mai inseamna si trufie ,putere,bogatie,sau avutie ,fericire.Vulturul ranit-pierdere baneasca.Stirv de vultur-ruina ca si moarte.Uneori numai una din aceste nenorociri
*CROSETA CE STA DREAPTA-rautate,calomnie.Croseta stind intr-un lucru ,inseamna neliniste,necazuri.Croseta cazuta cu virful in jos se explica prin procese,neplaceri.Cutitul are aceiasi insemnatate ca si croseta.Uneori inseamna si ranire .Alteori o durere.Cind un cutit sta in spatele unei persoane ,atunci acea persoana trebuie sa se fereasca de facaturi de rele.Cutit frint inseamna somaj,saracie,boala.
*ARIPI-inseamna fuga si calatorie.Persoana cu aripi in partea cestii ce reprezinta casa,adica partea dinspre toarta cestii ridicare morala si materiala a persoanei in cauza.
*LAMIIE-o persoana inacrita,care ne tot piseaza.
*INGER-inseamna ca o persoana de conditie foarte buna si cu o situatie strlucita va va sprijini.
*STOLURI DE PASARI,ROIURI DE ALBINE-inseamna bogatie
*INEL MAI MIC-inseamna logodna si impacare cind e la fundul cestii,sau de jurimprejurul ei.Cind e pe orisice latura a cestii inseamna impacare
*PERSOANA IN ROBA-inseamna judecata .Daca e si un mic inel ,sau unul ceva mai marisor,atunci e semn ca judecata se va incheia cu o tranzactie.Mai mica daca inelul e mai mic ;mai mare daca inelul e ceva mai mare.
*INELUL RUPT IN DOUA-inseamna despartire;poate fi si divort.In orice caz o despartire dureroasa.
*PESTERA-inseamna ceasuri de teama.
*STAFII-vise neplacute
*PERSOANA CE APLAUDA-inseamna imputari indreptatite.
*PAIANJENUL-semn de tradare si de proces.Paianjenul taiat in doua ,sau chiar fara picioare ,ori uneori prins intr-o plasa ,inseamna pieirea nacazurilor;slabirea acestor necazuri sau nimicirea lor.
*PLANTA MICA-nasterea unui copil in familia celui interesat.
*COPAC DOBORIT-pierderea unei fiinte dragi.Cind vedem un copac infrunzit inseamna izbinda.Un copac traznit nu-i semn bun;inseamna deznadejde.Pomii infloriti aduc in curind bucurie mare .Pomii uscati prevestesc necazuri si dezamagire.Pomi roditori si cu fructe ,semn de belsug.O alee cu pomi inseamna fericire lunga.Pomi dezradacinati prevestesc calatorie indepartata.Maluri de riu acoperite cu salcii sau alti copaci prezic izbinda,marire,bogatie.Pomii ce par ca ard,dragoste mare.
*CERC CE IMITA CURCUBEUL-inseamna sfirsitul necazurilor,fericire,multumire.
*CANDELABRELE-inseamna zgircenie sau necazuri ,Inseamna zgircenie cind sint numai la toartele cestii;dar cind sint in alta parte ,inseamna necazuri.
*AEROPLAN-inaltare materiala si morala.
*ARMA-inseamna pericol ,o amenintare necunoscuta.
*PERSOANA CU SAPCA DE ARPAS SI CEVA IN MINA-spargere,hotie.
*ARMATA-o speranta ce se va infaptui
*STROPITOAREA-arata mic cistig banesc.
*CADAVRUL UNEI PERSOANE-scandal,cearta.
*ADUNARE DE BARBATI-intrinire.
*ADUNARE MASCULINA AGITATA-certuri,scandaluri
*ADUNARE DE FEMEI-palavrageala si clevetire
*ADUNARE MIXTA TRISTA-prigonire,chichite,minciuni.
*ADUNARE VESELA-petrecere,veselie.
*CIRCIUMA-afaceri delicate,hirjoneli
*ALTAR-consolare si protectie.Un altar pe care oficiaza preotul atunci daca e vorba de o domnisoara atunci inseamna ca in curind se va marita.Daca e vorba de o doamna tinara,va sista la o nunta sau va cununa o pereche tinara .Uneori si semn de botez.
*PERSOANA CU GEANTA-inseamna avocat,proces-ruina,
*COPIL CU OCHII INCHISI-mare dezamagire.Copil cu ochii bine deschisi noutate imbucuratoare.Mai inseamna si o surpriza sub forma primirii unui dar.
*AZALEE-lingusire costisitoare.
*FLORI RARE-bucurii foarte mari
*IRISI ALBI-dragoste platonica.Irisi movi inseamna dragoste induiosatoare si cam trista.O persoana cu un buchet de flori in mina ,prevesteste un dar de la acea persoana.
*FLOARE DE BUJOR-inseamna dragoste mare si curata .Se formeaza sau pe fundul cestii ,cind inseamna ca persoana a carei casca este,poarta o dragoste mare si curata pentru o persoana oarecare.Daca bujorul format din zatul de cafea se afla la toarta cestii atunci inseamna ca dragostea curata e in casa ,O poarta sotul persoanei careia ii ghicim.Formarea unui fir de floare "lacramioare"inseamna dragoste inlacrimata .Sau mai putem spune aducatoare de lacrimi .Un buchet de lacramioare arata multe necazuri ,chiar cu plinsete,produse de o dragoste nefericita.
*O CRACA DE NU MA UITA SAU UN BUCHET DE NU MA UITA-dragoste credincioasa cu multe marturii de credinta.
*NARCISE-prevestesc dragoste cu o persoana increzuta ,dar distinsa .Mai mult o amagire de dragoste .Albastrelele din zat inseamna credinta.
*CALA-dragoste platonica,plina de farmec.
*FLORI DE ORHIDEE-dragoste platonica foarte imbatatoare si plina de placeri fermecatoare si naive.
*PANSELA-vaduvie timpurie.Buchet de pansele inseamna ca la mijloc e vorba de copii care vor ramine orfani.

Postări mai noi Postări mai vechi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...